Årsplan

                                                                                                                                                    

 Januar           

Forhåbentligt er der sne så vi kan lede efter dyre og fuglespor.Vi laver fuglekugler og sørger for foder på brættet til dem. Laver billeder af fugle.

Februar

Finde grene i skoven til fastelavnsris. Vi leger med udklædningstøj. Laver de første spirer i vindueskarmen af frø fra vores frugt.

Marts

Finde de første vinterblomster der er kommet op af jorden. Der ligger insekter under gammelt træ og sten vi kan undersøge. Vi begynder på de første skovture. maler sten til påske.

April

Det hele spirer i haven nu, bede og buske undersøges for små skud. Vi skal så i højbede og påskepynte havens krukker. Vi begynder og spise udenfor.

Maj

Vi skal finde insekter og lave små terrarier i bla. syltetøjsglas. Det er tid til og plukke hyldeblomster og lave saft. Skoven som nu kribler og krabler i skovbunden vil blive brugt flittigt.

Juni

Ture til søen hvor hvor vi skal fange fisk og frøer. I haven og på naturlegepladsen vil vi lave bålmad. Motorikken udfordes meget af det ujævne underlag der er disse steder. Der holdes sommerfest for børn og forældre.

Juli

Udeleg med telte, nogle dage vil vi sove til middag i teltene. Finde sommerfugle og larver. Sprog og sanglege om farver.

August

Hver dag kan vi i haven hente frugt og grønt til dagens måltider. Vi øver sprog efter plancher og lægger billedlotterier der er lavet med billeder fra haven/naturen. Vi holder bedsteforældredag

September

Vi skal høste bær og frugt. Der laves grød, saft og marmelade. Smagsansen bliver rigtig udfordret. Finmotorikken øves grundigt når de små bær skal plukkes.

Oktober

Vi samler blade og laver kranse og billeder. Vi tager i skoven og leger i bunkerne af nedfaldne blade. Laver græskar lamper og pynter til halloween.

November

Vi leger med lys og mørke. leger med lygter og laver lanterner til haven og vindueskarmen.

December

En måned der vil stå i hyggens tegnGrine I skoven samler vi mos,kogler og gran til dekorationer. Vi vil deltage i julegudstjeneste og julens sange øves. Vi holder julehygge for forældre og søskende.